Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten van Froglog?

Tot 5 dieren is Froglog gratis, onbeperkt te gebruiken. Vanaf 5 dieren zijn er verschillende optie's.
Bekijk de prijzen op onze prijzen pagina

Accepteert de overheid deze manier van administreren?

Ja, een administratie is Froglog wordt geaccepteerd bij controle door de RVO. Wel is het natuurlijk noodzaak dat jij de juiste gegevens hebt ingevuld en eventueel de juiste documenten bij de dieren hebt geupload.

Voordeel van Froglog is dat je wat regelgeving altijd up-to-date bent. Als er aanpassingen zijn in de regelgeving passen wij Froglog daar op aan.

Kan ik de administratie ook downloaden?

JA, met een account  kun je de administratie downloaden in PDF vorm.

Komt er een demo-omgeving?

NEE, maar je krijgt wel 14 dagen of tot 5 dieren gratis, beter dan demo omgeving denken wij. Mocht het dan bevallen dan kun je gelijk door met de reeds toegevoegde dieren en verblijven.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik stop met Froglog?

Jouw klantgegevens worden uiteraard verwijdert uit onze database als je besluit te stoppen met Froglog. De gegevens van de dieren blijven in de database, jouw gegevens en die van de dieren worden gescheiden van elkaar opgeslagen. We kunnen de gegevens van dieren niet verwijderen omdat er anders een schakkel weg kan vallen bij andere geregistreerde dieren. 

Waarom kan ik de geboorte/metamorfose datum niet meer aanpassen?

De geboorte/metamorfosedatum kan niet meer aangepast worden om "sjoemelen" te voorkomen. Een dier wordt op een bepaalde datum geboren of is op een bepaalde datum gemetamorfeert en dat verandert niet meer.

Heb je nu toch een fout gemaakt in de datum, mail ons dat het administratienummer van het dier en de juiste datum. Dan zullen wij deze handmatig voor je aanpassen.

De wetenschappelijke naam van mijn dier staat er niet tussen?

Ondanks dat we meer dan 20.000 wetenschappelijke namen in de onze database hebben staan kan er natuurlijk altijd 1 ontbreken.

Mis je de wetenschappelijk naam van jouw dier? Geeft de naam dan door via info@froglog.nl dan voegen wij hem toe aan de database.

Wij voegen alleen namen toe van amfibieën, reptielen, geleedpotige en tropische slakken. Voor andere dieren verwijzen je graag door naar de HuisdierenApp

Wat doe ik met overdrachten uit het verleden?

Als je begint met Froglog begin je met de dag waarop je een account hebt aangemaakt. Als je dieren overdracht via Froglog wordt de datum van overdracht automatisch de datum van die dag. Je kunt dus geen dieren in het verleden overdragen.

Wij adviseren dus om je bestaande administratie te bewaren (dit is overigens verplicht voor 5 jaar) en in Froglog verder te gaan waar je was. Voer dus alleen de dieren in die je op dat moment in je bezit hebt, te beginnen met de ouderdieren en dan de nakweek.

Wie kan mijn administratie inzien?

Alleen jij kunt bij je administratie via een inlog, verder heeft niemand toegang tot jouw administratie en wordt alles beveiligd opgeslagen.

Is de administratie via Froglog volgens de regelgeving

JA, wij werken o.a. samen met Dendrobatidae Nederland. Zij adviseren ons en bekijken of alles volgens de regelgeving gaat. Ook seinen zij ons in als er iets verandert in regelgeving waarna wij Froglog aanpassen zodat het weer volgens de regels is.

Ook hebben we contact met de NVWA en deze hebben aangegeven dat de informatie binnen Froglog voldoet aan de eisen.

Voor welke diersoorten is Froglog eigenlijk geschikt?

Het idee Froglog is voort gekomen uit de gifkikkerhobby, vandaar de naam "Froglog". Maar naarmate wij meer aandacht kregen via allerlei kanalen, kwam ook snel de vraag om of het ook voor reptielen gebruikt kon worden. Daarna hebben we maar doorgepakt en nu is Froglog te gebruiken voor alle dieren die in een terraium gehouden worden:

 • Amfibieën (o.a. (gif)kikkers en salamanders)
 • Reptielen (o.a. slangen en hagedissen)
 • Geleedpotigen (o.a. spinnen, miljoenpoten en wandelende takken)
 • Slakken

Mocht je twijfelen of jouw dier ook in Froglog geadministreerd kan worden? Stuur dan een mail naar info@froglog.nl

Voor andere diersoorten verwijzen wij graag naar onze partner de HuisdierenApp

Kunnen overleden dieren nog overgedragen worden?

JA, dit gebeurt namelijk geregeld bij grotere reptielen zoals schildpadden en slangen. Deze dieren worden dan vaak opgezet of op sterk water geconserveerd. Om de legaliteit van het dier te kunnen bewijzen moet het dier overgedragen worden. 

Ik heb een fout gemaakt bij mijn contacten, kan ik dit nog aanpassen?

Wij zijn bezig om dit beheerbaar te maken, dit is helaas nog niet zo. Heb je een fout gemaakt bij het invoeren van een contact meldt dit ons dan via info@froglog.nl en wij zullen het voor je aanpassen.

Wat kan ik in de toekomst verwachten van Froglog?

Wij hebben veel ideeën en suggesties ontvangen van gebruikers, en we hadden zelf ook al een lijstje natuurlijk. Wil je weten wat er in de nabije toekomst aankomt? Klik dan hier

Over de werking van Froglog

Wat betekenen de symbolen? (iconen)

Binnen Froglog gebruiken we ook symbolen of iconen. Hieronder zie je symbolen met daarnaast de functie of pagina waar je heen gaat als je erop klikt.

Bekijk de dieren die je op dat moment in bezit hebt

Bekijk je verblijven

Kopieer dit dier

Bewerk dit dier

Bekijk administratieformulier. Je kunt deze ook uitprinten of opslaan

Bekijk de overdrachtsverklaring. Je kunt deze ook uitprinten of opslaan

Ouderdieren toevoegen

We hebben een traject ontwikkelt die je door middel van vragen en stellingen door het proces heen leidt. Door antwoord te geven op deze vragen krijg je de juiste formulieren te zien om in te vullen. Ook om de gegevens en eigenaren van de ouderdieren in te voeren!

LET OP: Voor je eigen nakweek toevoegd raden wij aan eerst je ouderdieren toe te voegen, deze kunnen dan makkelijk gekoppeld worden bij het invoeren van je nakweek dieren.

Hoe werkt het digitaal overdragen?

Bij het digitaal overdragen is het nodig om je NAW gegevens in te vullen op je profiel pagina. Deze gegevens zijn nodig op de overdrachts veklaring. Heb je dat nog niet gedaan en je gaat toch overdragen dan wordt je door gestuurd naar je profiel pagina om deze alsnog in te vullen.

In het overicht van je dieren zet je een vinkje voor het dier of de dieren die je wilt overdragen. Daarna klik je bovenaan op "Acties" en kiest "Dieren overdragen".

Dan zijn er tijdens het overdragen 2 opties:

 1. De persoon die het dier overneemt heeft ook een Froglog account, je kunt dan het emailadres van deze persoon invullen. Er wordt gecontroleerd of deze persoon zijn/haar NAW gegevens heeft ingevuld, zo niet dan kan dat ter plekken gedaan worden. Dan klik je op "Dieren overdragen"
 2. De persoon heeft (nog) geen account. Dan kunnen de NAW gegevens van deze persoon worden ingevuld en kan eventueel gelijk een account aanmaken. Als hij/zij geen account aanmaakt krijgt deze persoon een mail met de overdrachtsverklaring. Wil hij/zij wel een account dan ontvangt hij/zij een mail om een wachtwoord aan te maken. Daarna kan hij/zij inloggen en staan de overgenomen dieren in het account. 

De dieren zullen bij jou onder de knop "Overgedragen dieren" komen te staan. Je kunt dan de overdrachtsverklaring bekijken en de administratie tot het moment van overname. De ontvanger gaat verder met jouw administratie als hij/zij een account heeft. Deze aanpassingen zie jij niet meer.

JA, met een account  kun je de administratie downloaden in PDF vorm.

NEE, maar je krijgt wel 30 dagen proef, beter dan demo omgeving denken wij.

Hoe kan ik de administratie van mijn dier bekijken, downloaden of printen?

Op de overzichtspagina "Alle registraties bekijken" zie je rechts achteraan 2 icoontje staan een is een "Download bestand" icoon, als je hierop klikt genereerd Froglog een PDF welke in een nieuw deelvenster getoond word. Deze kun je lezen, opslaan of uitprinten.

Om dit document te downloaden of printen werkt per browser anders, hieronder behandelen we de 3 meest gebruikte browsers.

Windows Edge:
Het formulier wordt in een donker kader ingeladen, bovenin vindt je diverse knoppen waaronder 3 puntjes naast elkaar, als je hierop klikt opent een menu, onderaan vindt je "Afdrukken" en "Opslaan"

Chrome:
Het formulier wordt in een donker kader ingeladen, bovenin vindt je diverse knoppen een icoont van een printer en een icoon met een pijl met een streep eronder. Het printer icoon is om te printen het icoon met de pijl om op te slaan

Safari:
Het formulier wordt in een donker kader ingeladen zonder knoppen. Als je met je cursor over het formulier gaat en dan naar onder verschijnen daar 4 iconen, 2 om in en uit te zomen. Een met een potje inkt om te printen en een rondje met een pijl erin om op te slaan

Dieren kopieren

Om nog sneller te kunnen werken kun je dieren met dezelfde ouders kopiëren. Je moet natuurlijk wel de eerste zelf toevoegen, als je dat gedaan hebt zie achter het administratienummer een kopieer icoon staan. Klik je hierop dan krijg je een nieuw venster waar je een geboorte/metamorfose datum, het geslacht, het CITES nummer en microtranspondernummer kunt invoeren. Voer je hier niets in dan worden al deze gegevens overgenomen van het origineel dier. Door op "+ Toevoegen" te klikken kun je zoveel dieren toevoegen als nodig. Als je klaar bent klik je op "Toevoegen en sluiten" de dieren worden opgeslagen en bij de ouderdieren toegevoegd op de administratie.

Ook bij nakweek die je veel later toevoegt kun je dit dus gebruiken, als je de geboorte/metamorfose datum maar goed aanpast.

Nu hoef je dus niet elke keer meer de ouderdieren en afkomst te selecteren en kun je nog sneller je administratie bijwerken. 

JA, wij werken o.a. samen met Dendrobatidae Nederland. Zij adviseren ons en bekijken of alles volgens de regelgeving gaat. Ook seinen zij ons in als er iets verandert in regelgeving waarna wij Froglog aanpassen zodat het weer volgens de regels is.

Tips & Tricks

Hoe maak ik een goede start?
 1. Zorg dat je alle nodige en beschikbare informatie bij de hand hebt.
 2. Begin altijd met het toevoegen van je ouderdieren.
 3. Voeg daarna je nakweek toe, je kunt deze dan gelijk koppelen aan de ouderdieren
2 manieren om een dier toe te voegen

Je kunt op 2 plekken een dier toevoegen, die de knop bovenin "Voeg dier toe" en via het scherm "Alle dieren bekijken" in het linker menu en dan op het + knopje naast het zoekveld.

Foto's kun je ook later toevoegen

Foto's bij de dieren en verblijven kun je ook later nog toevoegen of aanpassen. We snappen dat je niet van elk dier gelijk een foto tot je beschikking hebt.

Als je met je mobiel of tablet inlogt kun je via het bewerken van een dier of verblijf zelfs gelijk met je device een foto maken en uploaden. 

Wat als ik geen gegevens heb over de herkomst van de ouderdieren?

Sinds 2019 is het verplicht om de ouderdieren in de administratie en op de overdrachtsverklaring te vermelden. Welke dieren het zijn en wie de op dat moment bekende eigenaar is/was.

Het komt geregeld voor dat dit ook na 2019 niet is gebeurt omdat men niet wist van deze regelgeving of niet wist waar de ouderdieren zaten of welke dat waren.

Je kunt dit binnen Frolog op verschillende manieren oplossen:

 1.  Kies op de vraag "Heb je het dier overgenomen van iemand anders?" voor " Ja, maar dit was voor 2019 en ik heb verder geen gegevens"
 2. Weet je wel van wie je het dier hebt overgenomen, kies dan voor "Ja" en daarna voor "Nee, het dier is voor 2019 overgenomen en er is geen informatie over de ouderdieren bekent"

Doordat je je eigen nakweek wel koppelt aan je ouderdieren zullen dan je nakweek dus wel de ouderdieren en eigenaar bekent zijn. Hierdoor is je administratie in ieder geval vanaf dat moment helemaal correct.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op deze pagina. Wij zullen dan zo snel mogelijk op je mail reageren.

Froglog
Elisabethpark 42
4741 CH Hoeven
info@froglog.nl

Nog vragen?

Froglog wordt gesteund en aanbevolen door: