Froglog blauwe kikker wijzend naar beneden

Froglog basic

€ 2 p/m

Op basis van jaarlijkse factuur

 • Dieren digitaal administreren en registreren
 • Dieren digitaal overdragen
 • Registraties als PDF te downloaden
 • Overdrachten als PDF te downloaden
 • Zoek & vind* (Binnenkort beschikbaar)
 • Reclame vrij
 • Help mee aan het behoud van wildlife dieren
Froglog compleet

€ 5 p/m

Op basis van jaarlijkse factuur

 • Dieren digitaal administreren en registreren
 • Dieren digitaal overdragen
 • Registraties als PDF te downloaden
 • Overdrachten als PDF te downloaden
 • Zoek & vind* (Binnenkort beschikbaar)
 • Per dier meerdere foto's toevoegen (Binnenkort beschikbaar)
 • QR codes voor verblijven** (Binnenkort beschikbaar)
 • Reclame vrij
 • Help mee aan het behoud van wildlife dieren

* Zoek nieuwe dieren en/of biedt jouw dieren aan via Froglog. Aanbieden gebeurt in eerste instantie op plaatsnaam, zodra je als aanbieder er een goed gevoel bij hebt kun je je adresgegevens uitwisselen met de zoekende partij.
** Ontvang QR codes die je via Froglog kunt koppelen aan een verblijf. Koppel dieren aan de verblijven, hang de QR code bij het betreffende verblijf. Bij het scannen van een QR kun je deze dieren gelijk bewerken, dieren toevoegen, overdragen of verwijderen. 

Begin direct met een verantwoorde dierenadministratie

En help de amfibieën en reptielen in het wild aan een betere leefomgeving

Het voeren van een goede administratie is bij wet verplicht als je uitheemse diersoorten houdt zoals amfibieën en reptielen. Elke hobbyist, al heb je maar 1 dier, moet de juiste papieren kunnen laten zien van elk dier dat aanwezig is. Deze bestaat uit in ieder geval een administratieformulier waarop de herkomt en kenmerken van het dier is beschreven en ook in welk verblijf die zich bevind. Ook het aantal nageslacht met geboorte data, datum overlijden etc.. Daarnaast ook vaak een overdrachtsformulier, waar komt het dier vandaan etc..

Digitale administratie
Dit kan vanaf nu digitaal waarmee het een stuk makkelijker wordt om de administratie bij te houden. Je kunt immers op elk van je apparaten inloggen en de administratie bijwerken. Nieuwe dieren toevoegen, foto's toevoegen, administratieformulieren bijwerken (bij geboorte nageslacht bijvoorbeeld). Maar ook het overdragen kan helemaal digitaal, en hebben beide partijen een account dan wordt het overdrachtsformulier en het administratie formulier bij de ontvangende partij automatisch toegevoegd. Bij de leverancier wordt ook het overdrachtsformulier toegevoegd en het administratie formulier blijft behouden, maar kan niet meer aangepast worden. Zo kan de nieuwe eigenaar verder met de administratie waar de vorige eigenaar was gebleven en zijn alle papieren altijd compleet. 

Nakweek dieren
Heb je veel nakweek van hetzelfde koppel of groep? Ook deze kun je snel toevoegen, de eerste moet je invullen, daarna kun het formulier kopiëren en hoef je alleen de geboorte datum en eventueel het verblijf aan te passen. Ook worden de formuliernummers van het nageslacht automatisch bij de administratie van de ouders toegevoegd.

Verkoop op beurzen
Sta je met je dieren weleens op een beurs? Dan kun je voor elke dier dat je daar aanbiedt een QR code genereren. Het bezoekende publiek kan deze scannen en een caresheet lezen over het dier. Als er interesse is voor het dier kun jij als verkopende partij, als je bent ingelogd, dezelfde QR code scannen en hiermee een overdracht (lees verderop meer) starten. Natuurlijk worden jouw gegevens en die van het dier automatisch ingevuld.

Digitaal overdragen
Heb je een of meer  dierenover te dragen of neem je een of meer dieren over dan gaat dat heel makkelijk via Froglog. Overdragen kan namelijk iedereen gebruiken, ongeacht of je een account hebt of niet. De overdragende partij begint een overdracht, als er een account is kunnen de betreffende dieren geselecteerd worden. Door op "overdragen" te klikken worden de gegevens van de dieren samen met de gegevens van de eigenaar in het formulier gezet. De overnemende partij scant vervolgens een QR code op het scherm van de overdragende partij en kan of inloggen of bij geen account handmatig de gegevens invullen en na het controleren van alle gegevens akkoord geven. Daarna kan de overdragende partij akkoord geven. Als je een account hebt wordt het overdrachts formulier bij in jouw administratie gezet anders wordt deze als PDF naar je toe gemaild. De overdragende partij blijft het administratie formulier kunnen zien, maar niet meer bewerken. De overnemende partij krijgt deze in hun administratie en kan verder met de administratie. 

Amfibieën en reptielen aanbieden en zoeken
Deze functie zal later worden toegevoegd, hiermee kun je anoniem je dieren aanbieden en zoeken. 

Amfibieën en reptielen in het wild
De leefomgeving van veel amfibieën en reptielen staat onder druk en de illegale handel in deze diersoorten helpt ook niet mee aan het behoudt van veel soorten in het wild. Dan zijn er ook nog schimmels en infecties die de kop kosten aan hele groepen amfibieën en reptielen.

Gelukkig zijn er veel initiatieven om deze problemen te verhelpen of in iedergeval te pogen de dieren te redden. Froglog doneert een deel van de opbrengsten aan deze doelen, hierdoor help je ook mee om deze prachtige dieren in het wild in stand te houden.

We zullen in de toekomst ook een pagina gaan wijden aan de projecten die wij helpen.

Froglog wordt gesteund en aanbevolen door: